10 barnsliga tips som gör städningen rolig

Låter det för bra för att vara sant? Med några enkla knep gör du verkligen städningen så mycket lättare.

  1. Städmusik. Kanske ingen otippad etta, men testa exempelvis att välja lite svängigare låtar och kanske någon genre du inte brukar lyssna på.
  2. Dokusåpa i bakgrunden. Hör du till dem som slötittar på dokusåpor? Spela upp dem på tabletten eller din laptop och tillåt dig att ha ett öga på skärmen och ett på städningen.
  3. Före-och-efter-bilder! Se till att du har en uppmuntrande chattgrupp som skickar virtuella guldstjärnor för alla framsteg!
  4. Börja med belöningen. Med en kaka i ugnen har du både en deadline och en belöning att se fram emot.
  5. Betala för hjälp, då och då. Det är otroligt vilken psykologisk effekt det har att inte vara tvungen att göra allt själv! Det finns storstädning Stockholm runt att beställa som tjänst enligt önskade intervaller.
  6. Märk ut var allt ska vara. Läs mera om det här tipset nedan.
  7. Städa i annorlunda kategorier. Ett rum åt gången känns övermäktigt. En yta åt gången tråkigt. Tänk om du skulle börja med allt som är rött? Eller allt som börjar på S?
  8. Samarbeta. Har du en kompis som är lika trött på städningen. Städa tillsammans, först hos den ena och sen hos den andra. Avsluta med vin och ostbricka.
  9. Bjud hem svärmor. En halvtimme innan hon kommer hinner du garanterat städa mera än du annars gör på en månad.
  10. Kasta, rensa, skänk, töm. Ett tips som inte kan ges ofta nog. Mindre grejer, mindre att städa.

Ytterligare tips

Vidare några ord om tips 5 och 6. Kognitivt hjälper märkningar även om du redan vet var allt ska vara. Därmed kräver faktiskt städningen mindre ansträngning. Dessutom kommer en eventuell storstädning Stockholm området varannan vecka att betyda att din städfirma Stockholm runt har hundratals kunder. Märkningarna gör att också utomstående hjälp snabbt hittar rätt plats för var sak.

Några populära google sökningar kring städfirmor och våra tips:

Städfirma vasastan

Städfirma täby

Städfirma sollentuna