Behandlingar mot pigmentförändringar i huden

Upplever du att din hud har fått mer pigmentfläckar än tidigare? Pigmenterad hud är inget ovanligt problem och många drabbas av det på grund av solskador och melasma. För det sistnämnda kan orsaken bero på hormonförändringar i samband med graviditet eller intag av p-piller. Men dessa faktorer behöver inte spela någon roll alls utan kan uppkomma ändå. Pigmentfläckar brukar upplevas som ”fläckar” i huden, allt från små prickar likt fräknar till större områden i huden. Fläckarna kan variera i färg och form och det bästa är att boka in en konsultation hos din hudterapeut om du vill jobba på att få en jämnare hudton.

Nedan följer några rekommenderade behandlingar för just pigmentfläckar i huden:

  • Dermapen Microneedling är en metod som blir allt mer populär i Sverige då den är användbar för olika ändamål. För att enkelt förklara vad den här metoden går ut på kan det beskrivas som mikronålar i huden som skapar kontrollerade skador. Detta innebär att huden, på ett naturlig sätt, reagerar på den här skada på ett sätt som gör att den börjar reparera skadorna och förbättra hudens struktur.
  • Hudvårdsbehandling med ZO Skin Health är ett effektivt och kliniskt bevisat sätt för att hålla huden frisk. Produkterna från märket är framtagna baserade på dermatologisk forskning och kliniska studier. Målsättningen och idén bakom produktserien är att kunna uppnå en frisk hud oavsett vilken ålder eller livssituation en befinner sig i. Produkterna från hudvårdsmärket ZO Skin Health är uppdelade i två: ZO Skin Health och ZO Medical.
  • Kemisk peeling är en antiinflammatorisk behandling och kan därför vara effektiv för att lindra till exempel aktiv akne i huden eller minksa lindrigare solskador i form av pigmentfläckar och mindre ojämnheter. Fördelen med kemisk peeling är att den även kan utföras på dekolletage, händer och hals, det vill säga inte bara i ansiktet.