Slipa golven – men tänk på det här

Genom åren har mängder med olika golvtyper lagts i svenska hem av olika kvaliteter, material och byggtekniker. Har man en bostad med slitna golv och vill renovera dem så är det bra att veta vilka typer av golv som ens går att reparera eller utföra en golvslipning Stockholm på. Det finns en del olika sätt att ta reda på om man behöver byta ut golvet eller kunna renovera det.

Klassiska trägolv som är massiva kan man alltid räkna med att dem går att utföra en golvslipning Stockholm på. Den enda gången man inte kan slipa ett massivt trägolv är om det blivit röta i träet på grund av vattenskador då materialet blir mjukt och fukten fortfarande kan finnas kvar i brädorna. Själva slipningen går att utföra relativt problemfritt med sen när den är klar så kommer dels trät vara mörkt där rötan är och dels så kommer oljan inte kunna fästa för att plankan redan är fylld med vätska.

I många fall när man haft en vattenskada på sina trägolv så byter man bara ut dem plankorna som blivit skadade och golvet kommer efter golvslipning Lidingö se ut som nytt igen så länge man slipar om hela golvet och inte bara den nylagda delen.

 

Parkettgolv har sedan länge varit populärt och säljs i olika kvaliteter. Dem dyrare parkettgolven går oftast att slipa 2-3 gånger innan man behöver byta ut dem. Är man osäker på om det finns tillräckligt med trä i parkettgolvet för att det ska klara en slipning så monter bort en list och mät hur tjock trä det är.  För att golvet ska bli jämnt och fint behöver man slipa det i omgångar med olika sandpapper så det kommer försvinna 2-4mm av golvet för att få en jämn och fin yta att olja in.

För att kunna slipa bort 2-4mm så behöver man ett golv som minst har 3mm kvar efter golvslipning lidingö.

Är man osäker om golvet har tillräckligt mycket trä kvar efter slipningen kan man också chansa. Hyr en golvslipningsmaskin och prova. Den ända som kan hända är att golvet blir förstört och du får köpa ett nytt golv, vilket hade behövts i vilket fall. Absolut förlorar man pengarna för hyra av maskiner och några slippapper men det kan det helt klart vara värt då om man lyckas slipa golvet sparat en mycket större summa pengar.

Är man medveten om hur mycket trä det finns kvar på ens parkettgolv och vet att det är på gränsen för vad man kan slipa på, så anlita en fackman som jobbar med golvslipning Täby och låt dem göra jobbet. Snickarna eller golvläggare täby som utför jobbet har erfarenheten som krävs för att slipa golv i riskzonen, deras kunskapsbank är bredare än för dem flesta lekmän och dem kanske vet exakt vilket slippapper dem kan använda för att ta bort den repiga ytan men fortfarande få till en jämn yta som kan oljas in efteråt.

Laminatgolv är det golvet som dem allra flesta blandar ihop med parkettgolv av trä. Laminatgolv är tillverkade av plast och trä vilket inte går att utföra en golvslipning Sollentuna på. Blandar man ihop dessa två olika golv och försöker slipa laminatgolv, så kommer det dels bli riktigt fula märken i golvet och lukta bränd plast i hela din bostad. Skulle detta hända så vädra hela huset tills lukten är borta, och hyr en luktborttagare som neutraliserar lukten.

Laminatgolv är den billigaste typen av golv och ofta finns det ett annat golv under, till exempel ett massivt trä golv. Det var väldigt populärt med dessa typer av golv på 90-talet och man la dem nästan alltid på det befintliga golvet då det var dyrare att slipa trägolvet än att köpa laminatgolv eller fiskben parkett.