Tips för att undvika mer slitage på håret

Upplever du att ditt hår slits mycket och att inget verkar hjälpa? Då rekommenderar vi att du ser över våra tips här nedan, vi lovar att det kommer ge resultat på ditt hår!

Något du faktiskt kan göra är att ta hand om håret under tiden du sover, på natten alltså! Vi rekommenderar att använda en så kallad silkesmössa som kapslar in all fukt medan du sover. När du vanligtvis lägger håret mot ett örngott tillverkat av bomull torkas håret ut och slits mer än det behövs. Med en silkesmössa skyddas håret från friktion och gör det mindre frissigt. Vi vet dock att alla inte vill sova med en mössa på huvudet men det är verkligen ett hett tips! I annat fall kan du införskaffa dig ett örngott av silke som vårdar håret på liknande sätt.

En annan accessoar till håret som kan användas under dagtid är en scrunchie som även den är tillverkad av silke. Det minskar friktionen och skyddar håret från att slitas och gå av. På så sätt ökar du möjligheterna för ett längre och friskare hår. Med hjälp av dessa två accessoarer kan du på ett enkelt sätt vårda håret utan att behöva lägga massa pengar på frisörbesök titt som tätt (trots att det också är viktigt med jämna mellanrum). Mycket handlar om att lägga ner tid och energi på att ta hand om sitt hår och därefter kommer resultaten.

Välj en hårinpackning som vårdar

Idag finns det mängder med hårprodukter som sägs vara bra för håret och stärka det. Och faktum är att det finns vårdande produkter som faktiskt kan reparera slitet hår och förebygga slitage, men långt ifrån alla produkter gör vad de utlovar. Men Olaplex 3 är en produkt som faktiskt håller vad den lova. Det är en intensivt vårdande behandling som stärker håret på djupet. Fungerar på alla hudtyper, speciellt för dig med lockigt hår som lätt blir frissigt.